Лейтенант Христо Генджов е тазгодишният носител на наградата „Сава Муткуров“

Лейтенант Христо Генджов е тазгодишният носител на наградата „Сава Муткуров“. Младият офицер спечели приза на едноименния комитет за отличното си представяне по време на целия курс на обучение в Националния военен университет „Васил Левски“. Наградата му е придружена и от парична премия в размер на 1000 лв., осигурена от застрахователно дружество „Армеец“.
„Много съм горд от това признание, което получих и от комитета, и от града. Зная, че това отличие се дава на най-добре представилия се курсант търновец, което ме радва още повече, защото и самият генерал Муткуров е търновец“, казва лейт. Генджов и признава, че за него е било сериозно предизвикателство да постъпи в Националния военен университет не само заради специалността, която си е избрал – „Мотопехотни и танкови войски“, а и защото университетът се намира в родния му град.

„Така че тази красива награда е постижение за мен и резултат за добре изпълнените задачи и постигнатите резултати по време на обучението ми. Знам за ген-майор. Муткуров, че той е първият офицер, поучил генералско звание в новата Българска армия…“, сподели още младият офицер.

„Аз съм първият военен в семейството ми. Сам реших, че искам да кандидатствам във Военния университет. Бях в 11 клас, когато за първи път присъствах на презентация за университета и за възможностите на офицерската професия. И когато завърших Гимназията по строителство, архитектура и градоустройство, вече нямах колебания какво искам да уча“, обяснява лейт. Генджов.

„Не съжалявам за избора си. Тук намерих и много верни приятели, които вече ми липсват. Но ще се виждаме, ще се чуваме, НВУ винаги ще е с отворени врати за нас“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *