Служители на „Топлофикация – Велико Търново“ се включиха в екологичната инициатива „Прегърната природа“

В началото на месец юни група служители на „Топлофикация – Велико Търново“ направиха дарение на една придобила популярност в цялата страна екоинициатива от гр. Бургас. Там младият артист Божана Славкова излезе с призив за даряване на използвани дрехи, с които да „облече“ бургаските дървета като част от нейната арт инсталация „Прегърната природа“. Служителите на „Топлофикация – Велико Търново“ решиха да подкрепят младия творец, за да покажат съпричастност към все по-нарастващото замърсяване на околната среда.

„Идеята на инициативата на г-жа Славкова е да се повдигнат публично важни въпроси за замърсяването на градската природа, причинено от така известната бърза мода. Решихме да се включим, защото за топлофикациите често се говори като за големи замърсители, но е редно да се съобщават и другите, които нанасят щети върху околната среда. Връзката между екологичните и социални проблеми и модната индустрия, която е вторият най-голям замърсител на Земята, често остава на заден план“, каза Наталия Маламова, експерт „Връзки с обществеността“ в „Топлофикация – Велико Търново“, която е сред включилите се с дарение в инициативата.

„Не на последно място нашият ангажимент към проекта на г-жа Славкова е с цел да заявим своята позиция като граждани, които се грижат за околната среда, съпричастни са към проблемите на екологията и искат да оставят в наследство на децата си чиста и красива природа“, каза Наталия Маламова от „Топлофикация – Велико Търново“.

One thought on “Служители на „Топлофикация – Велико Търново“ се включиха в екологичната инициатива „Прегърната природа“

  • 09.09.2021 в 11:13
    Permalink

    Топлофикация и дарение. Много странен виц.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *