Великотърновски младежи се завърнаха с обриви и потресени от обслужването в хотел на Слънчев бряг

Група млади търновци се свързаха с в. “Борба“, за да разкажат за ужаса, който изживяли по време на двудневна почивка в Слънчев бряг. Хотелът, който избрали през едно от популярните приложения за резервация, бил с екзотично име и претенциозна добавка „residence“. Изглеждал доста добре на снимките. Но… мизерни стаи, бани с буболечки, мръсни чаршафи и паяжини се оказали част от „подаръците“ на хотела към групата от петима приятели, тръгнала на лятно приключение. Планът бил за три дни разтоварваща почивка на морето, но се превърнал в кошмар. За две нощувки заплатили предварително сумата от 400 лева.

„Бяхме възмутени от условията във въпросния хотел. Според нас те са под санитарния минимум. И след многократни молби за почистване и елеменарно привеждане на стаята в ред, получихме крещене, обиди и заплахи. Искаме да дадем гласност на случая, за да предпазим колкото може повече хора“ – разказва един от потърпевшите Ивелин .

Първоначално групата подходила с разбиране и предположила, че просто не е останало време да бъдат почистени стаите, и след като се обърнали с молба все пак стаите да бъдат почистени, получили обещанието, че сега ще сменят чаршафите им, а на следващия ден сутринта ще бъдат почистени и стаите. „Не ни смениха чаршафите, а ни хвърлиха по два долни чаршафа и ни казаха да си ги оправим сами, чистачката ни увери, че на сутринта ще почисти всичко. Помолих я да изчисти поне тоалетната, която бе пълна с буболечки, паяжини и засъхнали фекалии. Не мисля, че съм била в по-лош хотел“, възмутено обясни едно от момичетата.

На следващия ден, втори за тях, стаите не само не били почистени, но и нова порция изненади очаквала групата. В кърпите, които им били оставени, паяци се разхождали необезпокоявани, а в една от стаите климатикът протекъл и намокрил леглата на младежите. Последвала нова вълна на недоволство и поредни разговори с управата на хотела, която се превърнала в огромен скандал, събрал голяма част от почиващите във въпросния хотел. Над 20 човека се включили в подкрепа на групата отностно мизерията, която се оказала, че не била само в стаите на търновската група, а и при останалите. Почти се стигнало до бой, след като от хотела не само не пожелали да се извинят, а си позволили да крещят и обиждат.

“За мен тези хора бяха неадекватни и дори не осъзнаваха къде е проблемът. Явно за тях е нормално да е мизерно и да не контролират персонала, отговарящ за реда и чистотата. Искахме да напуснем хотела веднага, да ни върнат парите и да се приключва цялата драма. Получихме категоричен отказ.

Потърпевшите се чудят защо, при положение че има толкова оплаквания, никой досега не е подал сигнал към съответните институции. Младите хора не издържали на всичко това и след като видели, че няма да се разберат с персонала, напуснали хотела още през нощта. „Беше невъзможно да останем до края на престоя, всички ние сме с обриви и вече сме подали сигнал към всички възможни институции, предстоят ни срещи и разговори с РЗИ и Комисия за защита на потребителите, този хотел трябва да бъде затворен“, сподели и другата потърпевша Ивет.

Как работи хотелът, защо не се извършва контрол на стаите, кой е отговорен за това и минали ли са задължителни проверки от РЗИ, предстои да разберем.

Хотелът не е издал документ за направено плащане и не е записал никъде имената на посетителите, което ни навежда на мисълта, че се укриват и печалбите от нощувки. При направена наша проверка от управата на хотела отрекоха да са имали такъв случай и казаха, че твърденията са неверни.

Дияна Ганева

5 thoughts on “Великотърновски младежи се завърнаха с обриви и потресени от обслужването в хотел на Слънчев бряг

 • 28.07.2021 в 9:34
  Permalink

  И на Албена сме преживявали подобен сценарий. Имам чувството, че тези които работят не обичат професията си. Има повече омраза отколкото разбиране и съпричастност.
  Мръсотия на всякъде. Жалко може да е старо обзавеждането, но ако е чисто всичко е перфектно. На светлинни години сме от запада.

  Отговор
 • 28.07.2021 в 15:58
  Permalink

  Ако целта на тези летуващи е хората да не допускат тяхната грешка, защо никъде не е посочено името на хотела? Така поднесена, „новината“ е напълно безполезна.

  Отговор
 • 28.07.2021 в 16:15
  Permalink

  Бахами Резиденс е името на хотела. Минавах покрай входа на хотела, когато се караха. Има достатъчно източници в интернет с отзиви от гости и те също не са никак добри. Лоша реклама няма, но нека се знае, кое е мястото за настаняване, за да се намалят случаите на ощетени туристи.

  Отговор
 • 28.07.2021 в 17:19
  Permalink

  Защо не се уточни колко човека са били? 400лв за 2 дни на 2 човека е едно, на 9-10 е друго. Ако цената е 20лв/човек на ден, тогава всичко е „точно“ – такъв хотел са си избрали. Хем искат Слънчев бряг, хем и евтино. Е, има и други екстри.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *