Весела Лечева дари 10 000 лева за обновяване на мемориалния комплекс „Балванска битка“

Световната шампионка по стрелба и бивш депутат от БСП Весела Лечева дари 10 000 лева за обновяване на Антифашисткия мемориален комплекс „Балванска битка“ във великотърновското село Балван.

Ремонтните дейности вече са в ход. С предоставените от родолюбивата българка средства вече се почиства теренът около паметника, който през последните години е бил занемарен.

„Асфалтираме основната алея. Предстои да бъдат монтирани пейки в парковото пространство. През есента предвиждаме да засадим и дръвчета“, обяви кметът на Балван Недьо Георгиев.

Мемориалният комплекс е изграден по повод Балванската битка, която е сражение между български армейски и полицейски части и Габровско-севлиевския партизански отряд по време на партизанското движение в България през 1941-1944. Бойните действия се развиват край селата Крушево и Балван.

„Благодаря на кмета на с. Балван Недьо Георгиев, че прие инициативата ми да обновя парка пред антифашисткия мемориален комплекс. Вярвам, че уважението към миналото е ключово за настоящето ни“, заяви наскоро в социалните мрежи Весела Лечева.

 

Веселина АНГЕЛОВА

One thought on “Весела Лечева дари 10 000 лева за обновяване на мемориалния комплекс „Балванска битка“

  • 28.07.2021 в 15:21
    Permalink

    Този комплекс за какво се отнася? Битка между партийни въоръжение формирования срещу законната власт в България? И се прави паметник, който възпява едната страна (но не държавната).

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.