Горските стражари във В. Търново хванаха бракониери с незаконна дървесина, проверяват противопожарни планове

СЛУЖИТЕЛИ НА РЕГИОНАЛНАТА ДИРЕКЦИЯ ПО ГОРИТЕ СЕ НАТЪКНАХА НА 24,18 КУБ. М НЕМАРКИРАНА И БЕЗ ПРЕВОЗНИ ДОКУМЕНТИ ИГЛОЛИСТНА СТРОИТЕЛНА ДЪРВЕСИНА. Тя е установена в товарен автомобил в периода 19-25 юли, става ясно от бюлетина на Изпълнителната агенция по горите.

За отчетена седмица са направени 203 проверки и са съставени 5 акта.

Работещите във ведомството продължават да провеждат комплексни проверки за изпълнение на противопожарните планове, изготвени от Общините и собствениците на частни гори. Тяхната значимост е от огромно значение, тъй като тази седмица за областта е обявен екстремален индекс за възпламеняване в горите. Сред дейностите, за които от структурата следва да съблюдават, е осигуряването на проходимост в горски пътища за преминаване на противопожарна техника.

От дирекцията напомнят, че по време на пожароопасния сезон е забранено паленето на огън на открито и извършването на огневи работи в горските територии, както и на разстояние по-малко от 100 метра от техните граници. Същото важи и за паленето на стърнища, суха трева и слама в земеделски земи, по слоговете и крайпътни ивици, както и за изхвърлянето на незагасени цигари и клечки кибрит при преминаване през горски насаждения.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *