Продължават слънчевите и горещи дни, валежи не се очакват

Вечерта ще бъде ясно със слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 23 и 25 гр. За В. Търново минимална температура около 23.

В петък времето ще се задържи предимно слънчево и горещо. До обяд ще бъде почти тихо, а в късния следобед и вечерта ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 38 и 40 гр. За В. Търново максималната температура ще е около 38 гр. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 32 гр. Максималната температура на 2000 м ще остане около 23.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 39.5 гр. през 2015 г., а най-ниската измерена минимална температура е 9.8 през 1979 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 08 минути и ще залезе в 20 часа и 39 минути. Фаза на Луната: шест дена след пълнолуние.

В събота и неделя времето ще бъде предимно слънчево. До обяд ще бъде почти тихо, а следобед ще духа слаб вятър от север-североизток-изток. Минималните температури ще бъдат между 21 и 23 гр. Максималните температури ще са между 37 и 39. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

В понеделник и вторник времето ще остане предимно слънчево. Вятърът ще се усили, ще бъде умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 22 и 25 гр., а максималните във вторник слабо ще се понижат.

В сряда и четвъртък ще има повече облаци, но времето ще остане горещо. Ще духа слаб вятър от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 18 и 20 гр. Максималните температури отново ще се повишат и ще са между 38 и 40.

Над западните и централни части на Стара планина петък ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 32 гр. Максималната температура на 2000 м ще остане около 23. В събота и неделя ще има променлива облачност. Следобед на места ще се образува мощна купеста облачност, от която в събота ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-север. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 31 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 25. В понеделник и вторник над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще се понижат и на 1200 м ще бъдат около 27 гр., а на 2000 м – около 20. В сряда и четвъртък облаците ще се увеличат. Вятърът в сряда ще се преориентира от юг и ще бъде умерен, а в четвъртък силен от запад. Максималните температури отново ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *