Сменят регламента на женското футболно първенство, ще има първа десетка и втора седмица

Женското футболно първенство ще се проведе в два етапа, съобщиха от БФС. 17 отбора ще се включат в шампионата през новия сезон 2021/2022 г. Това е рекорд по масовост от над 15 години насам, съобщиха от БФС. През изминалата кампания шампионатът се провеждаше с 14 отбора, а всички досегашни участници се запазват. Има и три нови клуба – Шумен, Градешница (област Ловеч) и Спортика (Благоевград). Така Благоевград става с два местни отбора, тъй като и „Пирин Лейдис” запазва състава си.

Според новия регламент 17-те отбора ще играят в редовния сезон по веднъж, а след това ще бъдат разделени на първа десетка и втора седмица. Във втората фаза отборите ще играят по два пъти на разменено гостуване. Основният спонсор „Емирейтс Уелт“ се оттегли от първенството, но в момента президентът на централата Борислав Михайлов преговаря със застрахователна компания за генерален партньор на женското направление.

Много сериозен интерес при женския футбол се забелязва и при подрастващите. В БФС са регистрирали 67 девически и момичешки отбори във възрастите U13, U15 и U19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *