Три специалистки на Националната асоциация „Подкрепа за кърмене“ ще консултират безплатно във В. Търново

ОЩЕ ЕДНО СПЕЦИАЛНО СЪБИТИЕ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА КЪРМЕНЕТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СТАРАТА СТОЛИЦА. То се организира от Общностен център за деца и родители „Царевград“ и Националната асоциация „Подкрепа за кърмене“. Поводът за мероприятието е Световната седмица на естествено хранене с майчино мляко на пеленачета, която всяка година се отбелязва в периода от 1 до 7 август.

Събитието е предвидено за 31 юли в двора на Общностния център, намиращ се на бул „България“ 24, бившия Пионерски дом. Специални гости ще са трите консултантки на Националната асоциация – Ирина Жечева, Искра Стефанова и Кристина Тодорова.

В 9:30 часа ще започне традиционната групова лекция за кърменето, най-често срещаните проблеми и справянето с тях. От 10:30 до 11:30 ч. присъстващите ще имат възможност да получат индивидуална консултация по въпросите, свързани с естественото хранене на бебетата.

Тази година мотото на инициативата е „Защитата на кърменето: споделена отговорност“ и отново поставя акцента върху необходимостта естественото хранене на бебетата да бъде подкрепяно от всички.

 

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *