До края на годината ще започне преместването на скейт площадката на мястото на цирковата зона във В. Търново

Местната власт не се е отказала от изграждане на парк „Качица“

 

СЪС СОБСТВЕНО ФИНАНСИРАНЕ ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ ПРЕМЕСТИ СКЕЙТБОРДНАТА ПЛОЩАДКА ОТ КВ. КОЛЮ ФИЧЕТО“ в района на цирковата площадка, срещу автобусната спирка „Качица“. Спортното съоръжение дълго време бе повод за полемика между младежи и живущи в близост, а всяка от страните ревностно защитаваше искането си – едните за правото да тренират, а другите – срещу шума от карането на атрактивните пособия. Игрището бе изградено с европейски средства и 5 години общината нямаше право да прави промени по него, но срокът вече изтече.

Новото местоположение на площадката ще е в района на цирковата зона, която се шири на 18 дка. Още преди няколко години кметът изтъкна идея там да се направи парк по подобие на Света гора, но тъй като не се намери финансиране, дейностите ще се реализират със средства от местния бюджет. Това стана ясно по време на заседание на Общинския съвет, след питане за съдбата на терена от страна на местния парламентарист Красин Каракоцев.

„Имаме изготвен проект. В участъка ще се обособят зони за спорт, за разходка на хора и на домашни любимци. Сега, когато не гостуват циркове, се случва да паркират тежкотоварни автомобили и аз неколкократно съм подавал сигнали до КАТ. Винаги са обръщали внимание и са се заемали. След изграждането на спортната площадка ще се направи и паркинг до бившия медицински институт“, поясни кметът инж. д-р Даниел Панов.

БЯХА ОТПРАВЕНИ АПЕЛИ ЗА ПРЕДПРИЕМАНЕ НА ОБЕЗОПАСЯВАНЕ И ПОДМЯНА НА НАСТИЛКАТА ВЪВ ВЪПРОСНАТА ЗОНА, преди да се стартира с преместването на игрището.

Общината е придобила парцела през 2016 г. от държавата с условие да се експлоатира за обществен интерес, в направление спортно-развлекателна дейност.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “До края на годината ще започне преместването на скейт площадката на мястото на цирковата зона във В. Търново

  • 30.07.2021 в 16:12
    Permalink

    Всичко това може да се направи от екологични мотериали, дърво и камък. Подмяната няма да е скъпа, а и децата няма да се нараняват.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *