Меморандум за сътрудничество сключи Свищовската академия с фирма на свои възпитаници

Меморандум за сътрудничество сключиха Стопанска академия „Димитър А. Ценов” и фирма „Пачков Груп” ЕООД, гр. Габрово. Договорът бе подписан в Свищов от ректора на Академията – проф. д-р Марияна Божинова, и управителя на фирмата Николай Пачков.

Николай е трето поколение възпитаник на Свищовското висше училище (след дядо си и двамата си родители). Завършва специалност „Счетоводство и контрол” и магистърска програма „Счетоводство и одит на нефинансовите предприятия”. След дипломирането си започва да работи във фирмата, създадена от родителите му през 1993 г., чийто основен предмет на дейност е счетоводство, финансови и правни консултации. Днес фирмата има клиенти не само от България, но и от държави във и извън Европейския съюз. Фирмена политика е да дават предимство на кандидатстващи за работни позиции, които са възпитаници на Свищовската академия.

Следвайки политиката на фирмата, Николай Пачков гостува в родната Алма матер в деня на защитата на магистърска степен от студентите в магистърските програми към катедра „Счетоводна отчетност”, за да им предложи кариерна реализация в избраното от тях направление.

След приключване на изпитния ден гостът и ръководителят на катедра „Счетоводна отчетност” доц. д-р Галина Чиприянова проведоха работна среща с ректора проф. Божинова, на която среща бе подписан меморандума за сътрудничество. Водени от разбирането, че за постигане на устойчиво икономическо и социално развитие е необходимо взаимодействие и партньорство между представителите на практиката и академичните среди, двете страни изразиха желание да реализират съвместни действия, които да спомогнат за преодоляване на младежката безработица и недостига на квалифицирани кадри в ключови сектори. Според подписания меморандум, двете страни ще реализират тясно сътрудничество в сферата на образованието, с фокус върху ускореното професионално изграждане на младите кадри. Сред целите на новите стратегически партньори е намаляване на разминаванията между търсене и предлагане на професионални кадри, както и повишаване на квалификацията на работната сила, чрез осигуряване на по-високи стандарти за работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *