Служители на реда и полицейски кучета гостуваха на Центъра за социална рехабилитация за деца и младежи в старата столица

МАЛЧУГАНИТЕ ОТ ЦЕНТЪРА ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЕ ЗАПОЗНАХА С РАБОТАТА на полицаите в открит урок в сряда. В звеното гостуваха служители от Областната дирекция на МВР, които дадоха възможност на децата да влязат в ролята на униформени.

Инсп. Генади Тодоров от Детска педагогическа стая представи пред хлапетата полицейската екипировка и оборудване, ежедневно необходими при изпълнението на служебния дълг. Малчуганите разгледаха отвътре и патрулен автомобил, с който екипът пристигна за срещата. Потребителите на социалната структура без притеснение задаваха своите пълни с любопитство въпроси за работата на униформените.

Най-голямата атракция за децата бяха двете полицейски кучета немски овчарки, които демонстрираха своите умения за изпълняване на команди.

ДЕЦАТА ОТ ЗВЕНОТО ЦЯЛА СЕДМИЦА СЕ ГОТВИЛИ ЗА ВЪЛНУВАЩОТО ПОСЕЩЕНИЕ на служителите на МВР и изработили подаръци за гостите. Те дариха своите нови приятели с ключодържатели „Усмивка“ с посланието, че детската усмивка ще бъде винаги с тях, когато патрулират.

За кучетата също имаше подаръци във формата на куче и кокал. Специалистите от Центъра пък им помогнали в изработването на табло със забавни извадки от диалози с децата на тема: „Професия полицай“.

След като изпратиха органите на реда, децата имаха организирани летни игри с водни пистолети, насочени към развиване на координацията и двигателната култура. Миналата седмица пък малчуганите посетиха РД „Пожарна безопасност и зашита на населението“.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *