„Ювентус“ се включи в първенството на Северозападната Трета лига

Отборите от северозападната Трета лига отново ще мерят сили с „Ювентус“, но от плевенското село Малчика. Колоритният тим бе част от групата до сезон 2016/2017 година, когато изпадна като последен в класирането с актив от 5 точки. През първенство 2019/2029 година „Ювентус“ отново игра в трета лига, като през есенния полусезон събра три точки и закономерно изпадна, след като заради пандемията през пролетта в аматьорските дивизии не се провеждаха футболни срещи. Тази пролет футболистите от Малчика са спечелили шампионата на Областната група- Плевен, клубът се е пререгистрирал и получил лиценз от Министерството на младежта и спорта, което му дава право да участва в Трета лига.

Отборът влиза в групата на мястото на Общински футболен клуб „Първа атомна“ (Козлодуй), чийто председател на Управителния съвет на клуба – Петко Ганчев вчера изпрати писмо до Зоналния съвет на БФС – Велико Търново. В него клубът от Козлодуй пише, че отказва „участие в Трета лига за сезон 2021/2022 г.“.

„Касата на клуба е празна. Футболистите не са получили последните си две заплати от миналия сезон на Северозападна Трета лига. Няма пари и за новия сезон. Отборът не проведе подготовка. То вече няма и отбор, защото футболистите отидоха в други клубове.

Няма какво друго да направим. Опитахме всичко, изхабихме нерви в напразно очакване на изпълнение на дадени обещания“, коментира Петко Ганчев пред медиите.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.