Адската жега опразни пазара, малцината продавачи борят маранята с вентилатори и огромни чадъри

40-ГРАДУСОВИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ В ПОНЕДЕЛНИК ДОВЕДОХА ДО ОТСТЪПЛЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ЗАКОРАВЕЛИТЕ СРЕЩУ МЕТЕРОЛОГИЧНИ УСЛОВИЯ ПРОДАВАЧИ на Кооперативния пазар в старата столица. Въпреки че търговците са свикнали от години да се трудят в жега, студ, сняг и дъжд, този път половината от щандовете останаха затворени. Хората споделят, че маранята е убийствена и се притесняват за здравето си, но нямат избор, освен да стоят на работните си места.

Малцината ентусиасти, дръзнали да продават в жегата, са оборудвали щандовете с големи вентилатори. Те им осигуряват глътка хладина, но това изобщо не решава проблема, споделят те. По думите им би било редно общината да осигури разхлаждащи системи, които чрез разпръскване на водна мъгла да правят мястото по-поносимо.

„Пием по няколко литра вода, поливаме си лицето, ръцете и краката. Освежаваме и стоката, защото от горещото време тя се разваля“, казва Величка Недева, която от 15 години работи на пазара.

Тя сподели, че често се случва да звънят на телефон 112, за да викат Спешна медицинска помощ за някой припаднал. Никога не подценяват състоянието на колега, ако му прилошее. Имат едно наум, след като преди 3 години един от продавачите издъхнал на щанда си в маранята.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *