Младеж се подигра с паметника на Атанас Буров в Горна Оряховица, а после се извини за непристойната си постъпка

Гаврата разгневи жителите на железничарския град

МОМЧЕ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ПРЕДИЗВИКА ВЪЗМУЩЕНИЕТО НА СЪГРАЖДАНИТЕ СИ, СЛЕД КАТО СЕ КАЧИ НА ПАМЕТНИКА НА АТАНАС БУРОВ И РАЗМАХА СРЕДНИ ПРЪСТИ. Непристойното поведение бе увековечено в снимка, която самият младеж сподели в социалната мрежа Фейсбук в понеделник. Фотосът предизвика възмущение и провокира забележки към родителите на непълнолетния. Два часа след като се заформи вълната на недоволство, тийнейджърът се извини публично за стореното.

Местните се почувстваха засегнати от това, че някой си прави гавра с Атанас Буров, който е емблематична личност за Горна Оряховица.

„Искам да поздравя родителите на това момче за положения труд и ценностите, на които са го научили! Да показва неприемливи жестове върху паметника на нашия най-известен банкер и баща на икономиката, каквато я познаваме днес, Атанас Буров. Искрено се притеснявам, гледайки какво става”, „Този гамен само шамари го оправят. Ех, да ми е в ръцете”, „Това е бъдещето на България” – бяха само част от коментарите под разпространената в интернет снимка.

Засрамен от реакциите на хората, младежът призна, че е допуснал грешка и съжалява за деянието.

„Аз съм момчето, което се качи на раменете на Атанас Буров и се снима. Искам да се извиня на хората в този град за това, което направих. Не се гордея със стореното и много съжалявам“, написа в групата „Горна Оряховица“ непълнолетният.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.