Търновец е номиниран за министър на правосъдието

Адв. Момчил Иванов от Велико Търново е спряганият за министър на правосъдието в проектокабинета на ПП „Има такъв народ“. Все още новината не е официално потвърдена, тъй като текат срещите с останалите политически формирования, от които хората на Слави Трифонов очакват подкрепа.

Иванов е областен координатор на „Има такъв народ“ за Велико Търново. Беше избран за депутат в 45-то и 46-то Народно събрание.

Роден е на 14.02.1976 г. Познат е на обществеността като бивш активист на СДС. Преподавател е по право във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, а няколко години бе управител и на общинското предприятие „Спортни имоти“.

Иванов има адвокатска кантора в старата столица, а сред знакови случаи, по които е работил, е фаталният инцидент с убитото от футболна врата 8-годишно дете в двора на СОУ „Вела Благоева“ през 2013 г. Той успя да защитите почернените родители и община Велико Търново им изплати кръвнина, на всеки по 70 000 лв.

Иванов е женен, със съпругата му Калина имат две деца – момиче и момче.

По време на предизборната кампания той заяви пред „Борба“, че  на регионално ниво приоритетите на „Има такъв народ“ ще бъдат свързани с ключовите инфраструктурни проекти, които имат решаващо значение за развитието на Северна България.

Галина ГЕОРГИЕВА

3 thoughts on “Търновец е номиниран за министър на правосъдието

 • 03.08.2021 в 22:18
  Permalink

  Хммм, тоя политически хамелеон всъщност е от Видин, откъдето се домъкна семейно преди 15-ина години…

  Отговор
 • 04.08.2021 в 20:37
  Permalink

  Абсолютен боклук! По добре на нови избори да се ходи, отколкото този да е правосъден министър! срам и позор!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *