Опитаха да убият важен свидетел по мегаделото „Килърите“

Покушението е извършено пред дома на нарочения в Горна Оряховица

Неизвестен откри стрелба по знаков свидетел по делото „Килърите“. Опитът за покушение е срещу Цончо Ненов от Горна Оряховица. Нападението е извършено около 7 часа в сряда сутринта в Горна Оряховица, докато Ненов бил в колата си. Нароченият за жертва успял да се скрие в гаража си и така избегнал фаталния край.

Стрелецът бил маскиран и въоръжен с пистолет.

Цончев подал сигнал в полицията. Незабавно са предприети заградителни действия в района. Мястото на стрелбата е отцепено от полиция. Криминалисти от РУ – Горна Оряховица, изясняват факти и обстоятелства около инцидента. В започналото разследване участват и служители на ГД „Национална полиция“. Процесуално-следствените действия в рамките на образуваното досъдебно производство се осъществяват под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

В свое интервю преди време Цончо Ненов казва, че осъдени, който излежават доживотна присъда, могат да си поръчат най-различни „услуги“, включително и убийство на някого.

„Категорично да, всичко е възможно и има факти за такива случаи, които са в папките на делото. Има данни за поръчване на покушения срещу свидетели и служители по делото, даже се визират и конкретни имена. И да кажа, че се чувствам застрашен в момента, какво значение има?“, споделя Ненов.

Трима от групата за мокри поръчки „Килърите“ са в затвора до живот. Това са Петър Стоянов – Сумиста, който е сочен за лидер на групата, Георги Вълев и Васил Костов – Кеца. Четвъртият осъден е Янко Попов – Туцо, който има 10-годишна присъда. Петър Стоянов-Сумиста е осъден за организиране на убийствата на търновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев. Васил Костов и Георги Вълев са признати за виновни за подбудители и помагачи в извършване на двете убийства. Янко Попов е осъден за участие в убийството само на Лупов.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *