Здраве

Започват засилени проверки и контрол за спазване на противоепидемичните мерки

През последните дни се отчита повишаване на процента на заболели и карантинирани лица от COVID-19 на територията на област Велико Търново. В тази връзка областният управител Георги Гугучков проведе работна среща с директорите на РЗИ – Велико Търново, ОДМВР- Велико Търново, Агенцията по храните и Инспекцията по труда. По време на срещата бе взето решение да започнат засилени проверки и контрол за спазване на въведените със заповед на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки. Проверките ще обхванат всички магазини и търговски обекти, в това число и малките квартални магазини за хранителни стоки, пазари на открито, както и градския транспорт на територията на цялата област.

Специално сформирани екипи от представители на контролиращите институции ще стартират проверките още от днес. Контролиращите органи ще следят за носенето на маски и правилното им поставяне, за спазването за отстояние от 1.5 метра при струпване на повече хора на едно място, както и за наличието на дезинфектант. Контролиращите органи ще съставят предписания и ще налагат глоби.

One thought on “Започват засилени проверки и контрол за спазване на противоепидемичните мерки

  • Като гледам, от година и половина се „борим“ с пандемията по този начин (маски, дистанция, дезинфектант) и ефектът е нулев.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *