Слънчево, с типични летни температури, валежи са възможни в сряда и четвъртък

През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб локален вятър. Минималните температури ще бъдат между 20 и 22 гр. За В. Търново минимална температура около 20.

Във вторник времето отново ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа сутринта слаб, а следобед умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 35 и 37 гр. За В. Търново максималната температура ще е около 36. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива. Следобед ще се образува мощна купеста, а на места и купесто-дъждовна облачност и там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен вятър от северозапад. Максималните температури слабо ще се понижат и максималната на 1200 м ще бъде около 28 гр., а на 2000 м около 20.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 39.1 гр. през 2001 г., а най-ниската измерена минимална температура е 9.2 през 1976 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 20 минути и ще залезе в 20 часа и 26 минути. Фаза на Луната: два дена след новолуние.

В сряда и четвъртък до обед времето ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се заоблачава и на отделни места в сряда се очаква да превали слаб краткотраен дъжд. До обед ще духа слаб локален вятър, а следобед умерен от северозапад-север. Минималните температури ще останат почти без промяна. Максималните слабо ще се понижат и ще бъдат между 32 и 35 гр. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

От петък до края на периода времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в следобедните часове до умерен вятър от североизток. Температурите ще останат без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад-север. Максималните температури ще останат почти непроменени. В петък времето ще бъде слънчево със слаб до умерен вятър от север. Температурите слабо ще се понижат и максималната на 1200 м ще бъде около 25, а на 2000 м – около 18 гр. От събота до края на периода ще преобладава слънчево време с купеста и мощна купеста облачност в следобедните часове. Валежи не се очакват. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток-изток. Температурите слабо ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.