Осем отличия за стрелците с лък от Държавното първенство в Русе, Рикардо Собчак и Александър Пагу заминаха на Световно в Полша

На Държавното първенство по стрелба с лък за кадети, кадетки, младежи, девойки, мъже и жени в компаунд и рекърв, проведено на градския стадион в Русе, великотърновският клуб „Етър-78“ спечели осем медала.

При младежите на рекърв Рикардо Собчак зае второ място, трети е Александър Пагу, Боян Иванов е четвърти, Александър Христов – шести. Отборно Собчак, Пагу и Иванов станаха шампиони на страната. При младежите на компаунд Димитър Крумов се окичи с бронз. Трета при девойките на рекърв се класира Димислава Давидова.

При кадетки на рекърв Моника Стефанова стана вицешампионка, Дебора Николова е седма, а Памела Николова е девета. Отборно кадетките на великотърновския клуб са на второ място.

Със сребро на компаунд във възрастовата група кадети се завърна Васил Василев. Калин Манев при кадетите на рекърв е четвърти. На компаунд при мъжете Николай Станев, Илиян Петков и треньорът Димитър Димитров заеха почетното шесто място.

„Благодаря на всички състезатели, че в това горещо време предпочетоха да защитават името на клуба, а не да почиват на морето“, коментира Димитър Димитров.

На започналото на 9 август Световно първенство за младежи и девойки на във Вроцлав (Полша) СКСЛКА „Етър-78“ ще бъде представен от Рикардо Собчак и Александър Пагу.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.