Сладоледено парти разнообрази ежедневието на живущите в старческия дом „Венета Ботева“

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ОБИТАТЕЛИТЕ НА ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА „ВЕНЕТА БОТЕВА“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЕ ЗАБАВЛЯВАХА на сладоледено парти в институцията. Празникът се състоя в английския двор на социалното заведение и премина с много песни, танци и веселие. Обитателите бяха подготвили колоритната програма, с която представиха най-доброто от себе си, подкрепени от трудотерапевтите в дома. Както на всяко събитие в социалното заведение, така и сега хората от третата възраст демонстрираха завидна енергия и ентусиазъм.

За първи път на празника бяха раздадени наградите „Върхът на сладоледа“. С тях бяха удостоени Тодорка Станчева, Петър Петров и Валентина Василева, които отбелязват четвърт век в институцията.

„Благодарение на вашите инициативи и изяви, този дом е това, което е в момента. За нас е голяма гордост и чест, че 25 години творите и се включвате в организираните мероприятия. Бъдете живи и здрави, вие показвате, че грижата тук е адекватна“, заяви управителят на дома Зорица Радловска.

В сладоледеното парти преобладаваха латино ритмите. Овациите обра танцовата формация на социалното заведение. Нейните представителки бяха облечени в атрактивни тоалети и умело разкършиха снаги. Баба Елена пък се включи с индивидуално изпълнение под звуците на ориенталска музика. Гост на тържеството бе началникът на общинския отдел „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова. Капацитетът на институцията е 134 места, но към момента в нея живеят 102 души, от които 30 са настанени в сектора за лежащо болни.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *