Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Васил Петров с концерт във Велико Търново

SymphoNY way – 11 август, сцената на Летния театър

 

Концертът SymphoNY way е част от националното турне на Васил Петров, което стартира през юни. Големият изпълнител представи новата си програма на летните сцени в Сливен, Пловдив, Бургас, Петрич, Карлово и Ямбол, където предизвика възторжени отзиви сред публиката и поредица от бисове. На 11 август от 21:00 ч. Васил Петров гостува на сцената на Летния театър във Велико Търново, концертът е част от съпътстващата програма на фестивала „Сцена на вековете“.

На концерта великотърновци ще чуят новия му албум – LOVE SONGS Vol.1, както и световни поп и рок хитове на Стинг, „Бийтълс“ и „Дийп пърпъл“ в красива симфонична интерпретация. В програмата присъстват и филмови теми – Schindler’s List („Списъкът на Шиндлер“), Smile на Чарли Чаплин, Feelings на Морис Албърт, Love story (Where Do I begin) на Франсис Лей, популярни джаз и боса нова теми, както и хитовете на Синатра. На сцената с него са Врачанска филхармония с диригент Христо Павлов, джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни), Христо Минчев (бас китара), а специален гост е брилянтната цигуларка и носител на множество световни награди Зорница Иларионова.

Аранжиментите в програмата са дело на Ангел Заберски младши, Румен Тосков – Рупето, Васил Спасов и Христо Павлов.

Билети за концерта на 11 август в Летния театър могат да бъдат закупени от касите на Музикално-драматичния театър и Туристическия информационен център.

Дияна ГАНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *