Ресен бедства, 15 часа в денонощието селото е без вода

ПОРЕДНО СВИВАНЕ НА РЕЖИМА НА ВОДОПОДАВАНЕ СА ПРИНУДЕНИ ДА ПРЕГЛЪТНАТ ЖИТЕЛИТЕ НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКОТО СЕЛО РЕСЕН. Поради силно намаляване дебита на водоизточниците, осигуряващи животворната течност за питейно-битови нужди в малкото населено място, чешмите ще текат само 9 часа в денонощието. Ресенчани ще се радват на лукса да имат вода от 6:00 до 10:00 ч. и после от 17:00 до 22:00 ч.

Промяната в режима на водоподаване става със заповед на управителя на „ВиК Йовковци“ инж. Димитър Владов.

Задълбочаващото се безводие провокира Инициативния комитет, сформиран заради проблема в Ресен, да напише поредно писмо с призив за бърза, адекватна и справедлива намеса на кмета на община Велико Търново инж. д-р Даниел Панов.

„Считаме, че заповедта на инж. Владов е неправомерна, защото сме почти убедени, че не е съгласувана с Вас. И в предходни години в Ресен е въвеждан режим на водоподаване, дори когато сме разполагали само с един резервоар, подходът е бил разумен и съобразен с нуждите на хората. А именно двукратно прекъсване от 13:00 до 17:00 ч. и от 22:00 до 06:00 ч. Отново предлагаме този вариант, с който да се увеличи с два часа времевият период на водоподаване“, гласи част от текста на писмото до градоначалника.

ХОРАТА В РЕСЕН ПРЕЖИВЯВАТ ДРАМА И ЗАРАДИ ПРОБЛЕМИ СЪС СМЕТОСЪБИРАНЕТО. По думите им около контейнерите за смет се натрупват огромен брой боклуци, което е предпоставка за развитие и разпространение на заразни болести. Настояват на редовното заседание на Общинския съвет през август да се гласува предложение за преразглеждане на установения график на сметоизвозване. Искането е това да се случва по възможност два пъти в седмицата, но не по-малко от веднъж седмично.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.