Състезател на „Царевец“ с две шампионски титли и два бронзови медала от Държавното по плуване

Силно представяне на Държавното първенство по плуване на момичета и момчета до 14 години направи Петър Хаджииванов. Състезателят на великотърновският клуб „Царевец“ взе две златни и две бронзови отличия. Възпитаникът на Панайот Паздерков е шампион на 50 и 100 метра бруст, бронзов медалист е на 200 метра съчетано плуване и на 100 м бътерфлай. На 50 метра бътерфлай Хаджииванов е шести. Щафетата на великотърновския клуб на 4х100 метра съчетано финишира трета. За „Царевец“ плуваха Николай Куцаров, Красен Кунчев, Петър Хаджииванов и Виктор Йорданов.

Шампионат във Варна беше едновременно за старша и младша възраст, родени (2007 – 2008) и (2004 – 2006 г). Участваха общо близо 700 състезатели от 56 клуба.

Великотърновският „Царевец“ взе участие с 16 състезатели в двете възрасти и е на десето място по спечелени медали.

„Това състезание беше последното за сезона на 50-метров басейн. Постигнахме много добри резултати. Тези състезатели, които не се качиха на стълбичката, също се представиха на ниво и значително подобриха личните си постижения. Сега ни предстои кратка почивка от състезания и през октомври продължаваме със стартовете на 25-метров басейн“, разказа треньорът Панайот Паздерков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *