В Ново село и тази година ще има скаутски лагер за малчуганите

Това е и най-чаканото събитие за децата в областта

 

Скаутски лагер край Ново село ще предлага забавления за деца и младежи и тази година. Той ще се проведе от 4 до 6 септември в местността Табаковото край река Негованка, а за участие в него вече има сериозен интерес.

Участниците ще се включат в създаването и подреждането на лагера. Те ще помагат за сглобяването и сковаването на дървени рафтове и плотове и ще съберат и почистят мястото след себе си, когато си тръгват. Много игри, колоездачен поход, риболов, запознаване с флората в региона и програма край лагерния огън са част от заниманията, които са подготвили организаторите за участниците.

„Всички деца и младежи предварително ще бъдат запознати с правилата на поведение и безопасност, които следва да се спазват в планината. Те ще научат как работи компасът и по какво да се ориентират, ако не разполагат с такъв. Ще събират дърва за лагерния огън, ще участват в подготовката на огнището, всички деца от областта чакат с нетърпение събитието“, разказа кметът на селото Христо Христов.

Скаутският лагер се организира от „Център за работа с деца и младежи“ – клуб „ЗИЗУ”, и кметството на Ново село. Срокът за записване на участниците е до 22 август, а възрастовата граница – до 18 г. Деца без придружител нямат право на участие в детския лагер. Храна, напитки, столчета и шалтета за постеля ще бъдат осигурени единствено за децата. Всеки придружител набавя нужното за себе си, включително храна напитки и подслон за нощувка. Шатри, маси, столове, големи палатки, посуда и умивалници ще бъдат осигурени, както и пространство за разполагане на собствени и семейни палатки.

Дияна ГАНЕВА

Снимка: интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *