Десетки граждани посетиха днес съвместната приемна на Община Свищов, Дирекция „Социално подпомагане“ и Дирекция „Бюро по труда“ в Свищов

Десетки жители на община Свищов посетиха днес съвместната приемна на Община Свищов, Дирекция „Социално подпомагане“ и Дирекция „Бюро по труда“ в Свищов, инициирана от заместник-кмета на Общината д-р Анелия Димитрова. Преди да започне приемната, д-р Димитрова изрази своята благодарност към представителите на трите институции, за съпричастността и отделеното време, в което комплексно ще консултират и информират гражданите относно възможностите за социално подпомагане, ползване на социални услуги и услуги по заетостта.

По време на съвместната среща с жителите на Общината експертите оказаха съдействие, като дадоха компетентни насоки и разясниха редица въпроси, които гражданите зададоха. Част от запитванията бяха свързани с възможностите, които предоставя механизмът за лична помощ; условията за социални помощи при ниски доходи; услугите на Домашен социален патронаж; възобновяването на регистрация в бюрото по труда; оказване на съдействие за заетост на хора с увреждания и др.

Срещите се проведоха според необходимостта – в индивидуална или групова форма, като за целта бяха спазени всички противоепидемични мерки.

Успешното взаимодействие между трите институции и тяхното партньорство ще продължи и занапред в подобни инициативи, с грижа за населението.

 

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *