Краткото захлаждане ще се усети в четвъртък, после градусите пак тръгват нагоре

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 20 и 22. За В. Търново минимална температура около 20. През деня ще бъде слънчево. До обяд ще бъде почти тихо, а следобед ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 36 и 38. За В. Търново максималната температура ще е около 38. Атмосферното налягане ще се понижи. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 36.5 през 2008 г., а най-ниската измерена минимална температура е 9.3 през 1978 г. Слънцето ще изгрее в 06 ч. и 27 мин. и ще залезе в 20 ч. и 15 мин. Фаза на Луната: шест дена преди пълнолуние.

В сряда ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Вечерта и през нощта има вероятност за слаби краткотрайни превалявания, предимно в Предбалкана. Ще духа умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще останат между 20 и 22. Максималните температури слабо ще се понижат и ще са между 32 и 35. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

В четвъртък ни очаква време с променлива облачност и слаб вятър от северозапад-север. Сутринта все още на места ще превалява. Температурите още малко ще се понижат и минималните ще бъдат между 16 и 18, а максималните – между 27 и 30.

От петък до края на периода времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от югоизток. Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 32 и 35.

Над западните и централни части на Стара планина във вторник ще преобладава слънчево време с купеста и мощна купеста облачност в следобедните часове, предимно в западния дял. Там на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от югозапад-запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 29. Максималната температура на 2000 м ще бъде около 22.

В сряда облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и вечерта. Тогава на много места се очаква краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 25. Максималната температура на 2000 м ще е около 20.

В четвъртък до обед облачността ще е променлива, в централните части – значителна и там все още ще превалява. След обед времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт. Температурите ще се понижат и максималната на 1200 м ще бъде около 21, а на 2000 м – 16.

От петък до края на периода ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Валежи почти не се очакват. Вятърът ще бъде слаб до умерен. Температурите ще се повишават.

НИМХ – Филиал Плевен

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.