Мъж намушка с нож съседа си в Горна Оряховица

Психично болен рецидивист помля с юмруци 29-годишен мъжВ РУ Горна Оряховица са образувани две досъдебни производства за причинена средна телесна повреда.
На 14 август около 10:55ч. на телефон 112 е получен сигнал от 45-годишна жителка на Горна Оряховица, че лицето, с което живее на семейни начала, е намушкано с нож от техен съсед. Екшънът се разиграл пред дома им. Установено е, че същия ден 60-годишен жител на железничарския град, който е осъждан, отишъл в дома на потърпевшия. След възникнал конфликт между двамата, се стигнало до физическа саморазправа. Криминално проявеният измъкнал нож и го забил в бедрото на левия крак на стопанина.
След преглед в ЦСМП Горна Оряховица 45-годишният пострадал е освободен за домашно лечение, без опасност за живота. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.
Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12 от НК.
На същата дата около 19:15ч. в РУ Горна Оряховица е получен сигнал от 29-годишен мъж, че около 18:45ч. са му избити четири долни зъба. Установен е извършителят – 29-годишен рецидивист, водещ се на отчет в Държавната психиатрична болница в с. Церова кория.
Кървавата разпра станала в района на общинския пазар в Горна Оряховица. Двамата се скарали люто и скандалът прераснал в меле. Агресивният извършител нанесъл три удара с юмрук в долната челюст на потърпевшия.
Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 129, ал. 1 от НК.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.