„Левски“ и ЦСКА са на финала на петия турнир „Трифон Иванов“

Възпитаниците на детско-юношеските школи на столичните „Левски“ и ЦСКА ще играят на финала на петото издание на детския футболен турнир „Трифон Иванов“, организиран от Зоналния съвет на БФС – Велико Търново в партньорство с Общината и общинско предприятие „Спортни имоти“. В състезанието, проведено по правилата на Футбол 9, се включиха малки футболисти от шест школи, родени след 2010-а година.

В предварителната група „червените“ таланти победиха домакините от „Етър ВТ“ с 2:1 и връстниците си от „Ботев“ /Пловдив/ с 1:0. В другия мач „Ботев“ се наложи над „Етър ВТ“ с 2:0.

В своята група „сините“ надежди спечелиха с 1:0 срещу „Берое“ /Стара Загора/ и с 2:0 над „Локомотив“ /Г. Оряховица/. В третата среща от групата „Берое“ надигра „Локомотив“ с 6:1.

smart

Финалът от 17:00 часа на стадион „Ивайло“ днес, ще е повторение на този от 2019 г., когато „Левски“ победи ЦСКА с 5:0 и за трети път спечели трофея. Час по- рано за трето- четвърто място „Ботев“ среща „Берое“, а за пето- шесто играят „Етър ВТ“ и „Локомотив“.

Награждаването започва веднага след определяне носителя на трофея. За първите три отбора в класирането са предвидени купи, четвъртият, петият и шестият ще получат по една футболна топка. Индивидуалният приз „железен защитник“ пък ще бъде връчен на най- добре представилия се млад бранител. За всяко дете ще има плакет, а най- полезния играч от всеки отбор ще бъде отличен с книгата „Те играха за „Етър“, в която има обширен очерк и за Трифон Иванов. В паузата в програмата е осигурен обяд за участниците, а за гостуващите отбори и хотелски стаи за отдих.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.