Ниските мъже и затлъстелите жени печелят по-малко от високите и слабите, установи проучване

Ниските мъже и затлъстелите жени печелят до 1000 долара по-малко годишно в сравнение с по-високите и слаби хора, установи американско изследване върху връзката между формата на тялото и заплатата, съобщи електронното издание „Мейлонлайн“.
Резулатите потвърждават отдавна установеното мнение за предимствата на красотата и външния вид на трудовия пазар, според ръководителя на изследването Суйонг Сонг от университета на Айова.
Учените са анализирали данни за 2383-ма доброволци, включително данни от изследвания със скенер и информация за пола и за семейния доход.
Те са установили, че при мъжете с годишна заплата над 70 000 долара един сантиметър ръст повече допринася за 1000 долара ръст в годишния приход.
За жените със същия доход всяка точка намаление в индекса на телесната маса добавя 1000 долара към годишния доход. Резултатите от изследването с апубликавин в сп. „Плос уан“.
Други изследвания пък установяват, че жените, които се гримират, се въприемат като по-благонадеждни от дамите, които не го правят.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.