Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Англичанин – търновски зет, произвежда латексови еротични костюми и ги кръщава на родните ни попфолк звезди /СНИМКИ/

Британецът Мартин Томс, който от осем години е женен за великотърновката Мая Николова, има много необичаен бизнес с производство на ексцентрични и еротични костюми, които кръщава с имената на родните ни попфолк певици, разбра „Борба“. Малко след като се запознава със съпругата си във Великобритания, той посещава Велико Търново, в което се влюбва. „При първото ми посещение в старата столица бяхме в заведение, в което пееше Галена, тогава останах очарован от музиката ви и в частност – от попфолка. Не знам какво се пее, не разбирам български, но харесвам музиката и видеоклиповете“, разказва за това как му е хрумнала идеята.

Провокиран от външния вид на изпълнителките тук, решава да започне да произвежда нестандартните за родните разбирания тоалети. Бързо намира пазар за тях в собствената си страна и набира популярност не само във Великобритания, но и в Испания, Германия и дори САЩ. Само за 3 години става номер едно в бизнеса и получава поръчки от цял свят. Масово прави от своите изделия за реклами, фотосесии и дори фетиш партита, които в чужбина са силно разпространени. Вдъхновения черпи и от визитите си в старата столица.

Латексът, разглеждан отдавна като нещо, което изисква цензура, сега се радва на показност. Хората вече са по-широко скроени и тези костюми набират популярност не само в западните страни, но и в България. Вече имам запитвания за изработка на тоалети и за изпълнители във вашата страна, които искат да ги използват в свои клипове. Радвам се, че нещо, което започнах на шега, сега е бизнес, с който печеля доста добре“, споделя още Мартин.

Най-странната поръчка, която е получавал, е изработката на опашка за русалка от латекс. Без притеснение се хвърля и започва да мисли как да я изработи и след няколко неуспешни опита все пак успява и изпраща поръчката до Испания. От тогава до сега жената, за която изработил въпросната опашка, поръчва постоянно от него, когато има нужда от тоалет за своя фотосесия.

Освен в попфолк индустрията в страната ни англичанинът е влюбен и в природата на старата столица и всяко лято отскача до тук. Заради пандемията от ковид миналата година не са могли да се приберат със съпругата си, но решават да се ваксинират, за да могат да пътуват и сега отново са тук. „Посетил съм много държави и много градове, но България ме е пленила от първия път и където и да отида, виждам, че няма друго такова място. Вие имате всичко – имате зеленина, планини, море. А Велико Търново е изключително интересен и красив град. Когато съм тук, отделям по 3 – 4 дни да обикалям не само града, но и околностите, за да се насладя на всичко и да видя колкото се може повече от това, което предлага. Когато се прибера в Англия, започвам да разглеждам снимките, които сме си правили, и очаквам с нетърпение момента, когато ще се върна отново“, споделя още той.

Дияна ГАНЕВА

Снимки: личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *