„Умка – бялото мече“ представя естонски дует на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021

Селекцията на Куклен театър „ВЕСЕЛ“ включва още един чуждестранен спектакъл. В програмата на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 ще се играе спектакълът „Умка – бялото мече“ на 21 август от 11,00 часа на откритата сцена „Арт лято“ в парк „Асеневци“ до Художествената галерия „Борис Денев“ във Велико Търново.

Почитателите на кукления театър ще се срещнат с вече познатите им талантливи актриси Ирина Маряпуу и София Буланова, които представиха в рамките на театралния форум поетичния спектакъл „Легенда за Снежното момиче“. Артистичният дует участва в „Умка – бялото мече“ – спектакъл на театър „Проект“ от гр. Кохтла-Ярве, Естония.

От далечни времена хората и белите мечки живеят във вражда. Може би, за да се сприятелят и да заживеят в мир, е нужно просто да се опознаят по-добре?

Организаторите на театралния фестивал ще представят изложбата базар с рисунките, вдъхновени от играните на фестивала спектакли. Те ще бъдат изложени до откритата сцена „Арт лято“, а събраните средства от продажбите на детските творби ще бъдат дарени на фондация „Искам бебе“.

Зрителите ще попълнят и своите анкетни листи, където ще посочат любимото си представление от третото издание на „Лято, кукли и приятели“ 2021. На закриването на феста ще бъде обявен спектакълът, който получава наградата на публиката.

Международният театрален форум е организиран от Куклен театър „ВЕСЕЛ“ с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Фестивалът „Лято, кукли и приятели“ 2021 е част от културния календар на старата столица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *