Бармани и сервитьори напускат заради препоръчителната ваксинация

Заведенията във Великотърновска област затварят за по няколко часа в знак на протест

Следващите дни се очакват предупредителни протести на собствениците на заведения във Велико Търново и други селища, научи в. „Борба“ от председателя на регионалната структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Петър Стефанов.

За няколко часа в следобедите те ще прекратят работа. Местните представители на бранша ще последват примера на колегите си от Варна и София. Това обаче е само началото. Представителите на регионалната структура се събират, за да избистрят позицията си срещу затягане на мерките около работата на заведенията във връзка със здравната криза. Тогава ще стане ясно и какви други бъдещи действия ще предприемат, но в никакъв случай няма да стоят безучастно и да гледат как отново върху тях пада най-голямата тежест от рестрикциите при поредната ковид вълна. Петър Стефанов очаква протестът да е по-мащабен и да прерасне в национален, в който те категорично ще се включат.

Бунтът, засега символичен, на ресторантьори и хотелиери е срещу сигналите, които излъчва здравното министерство за задължителна ваксинация срещу коронавирус на персонала, за да може заведения и хотели да работят безпрепятствено. Това накара много от работещите в тях да подадат молби за напускане, защото не са съгласни да бъдат принуждавани.

„Не сме доволни от това, че пак започнаха да плашат хората и предимно персонала на заведения и хотели, че който не бил ваксиниран, няма да може да работи. Хората започнаха да подават молби за напускане, вече има такива случаи във Велико Търново. Персоналът е притеснен, тази несигурност кара хората да търсят други поприща. Ние, ресторантьори и хотелиери, някак си ще се справим с кризата, но липсата на персонал ни е най-големият проблем“, заяви още Петър Стефанов.

Ана Райковска

One thought on “Бармани и сервитьори напускат заради препоръчителната ваксинация

  • 23.08.2021 в 17:34
    Permalink

    Пешо…..даваш обидно ниски заплати както и останалите….това е най големия ти проблем.Със Заплати от 800 лв.и каквото си искарат нестава.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.