Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Д-р Деян Георгиев е новият шеф на Спешна помощ в Горна Оряховица

Д-Р ДЕЯН ГЕОРГИЕВ ОГЛАВИ ФИЛИАЛА ЗА СПЕШНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА, научи „Борба“. Той е назначен за началник на звеното от 1 юли. Медикът застава начело на ключовата здравна структура, след като поста отстъпи д-р Миглена Миланова, която бе шеф в продължение на година и половина.

Д-р Георгиев става част от екипа на филиала през 2017 година. Той бе един от медиците от звеното, участвали в среща със здравния министър по онова време Кирил Ананиев, които успяха да договорят структурата да бъде финансирана от държавата за 24-часова охрана, с която да се предотвратят нападения над здравни работници. Д-р Георгиев бе инициатор за подаването на колективна оставка на здравните работници, които работеха при непрестанен стрес и страх за живота си заради случаите на агресия, след като ромка нападна медицинска сестра през 2019 г. Новият началник на филиала бе и сред лекарите на първа линия в железничарския град по време на всички преминали до момента COVID вълни.

Д-р Георгиев е от Левски, завършил е медицина в Плевен през 1997 година, а на 8 март 1998 година започнал работа във филиала за Спешната помощ в Ловеч, който след известно време оглавил и така натрупал и управленски опит. Медикът е специализирал Спешна медицина при проф. Милан Миланов в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ – София. 10 години от живота си посветил и на фармаиндустрията, но призванието да лекува и положената Хипократова клетка го върнали към бялата престилка.

Във филиала в Горна Оряховица работят около 55 служители – лекари, фелдшери, парамедици, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки. Колективът покрива медицинската спешност за около 60 000 души.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *