„Миндя рок фест“ се завръща, девет групи ще свирят в двата дни на фестивала

Васко Кръпката ще закрие проявата в събота

 

Девет групи ще свирят на Миндя рок феста. Това ще бъде 13-ото издание на фестивала, който се завръща след едногодишно прекъсване заради COVID пандемията. Концертите ще се състоят на 27 и 28 август на площада в с. Миндя. През миналата година имаше „таен концерт“, които беше без обичайната многобройна публика и бе излъчен в интернет.

„Тази година, преодолели различни кризи, някои преминали през болници, а други напълно ваксинирани, отново се изправяме пред нашите хора.Това е най-големият безплатен рок и блус фест в страната“, коментира един от организаторите – Евгений Дайнов.

Новото през тази година е, че Нов Български университет влиза като партньор на феста. Вузът трябваше да бъде представен от три групи – „Бобо, Тошо и Табаков“, The Cool School и FROYD, но последната отпада от програмата поради заболяване на нейн член от Ковид и поставянето на останалите под карантина.

„Летците“, Rock’n’Roll Train, Cotton Pickers от Сърбия, които преди години набират популярност точно след участие на сцената в Миндя, местната група The Drivers, както и Blues Traffic са останалите, които ще забиват. А кулминацията ще бъде Васко Кръпката с Подуене блус бенд, който по традиция ще закрие програмата в събота вечер.

Събитието ще бъде открито от кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов. Ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки, като дори се водят преговори за изнесен ваксинационен пункт на място през двата дни. „Ние от сцената ще приветстваме и приканваме желаещите да се ваксинират, защото това е начинът да живеем нормален социален живот. С разумни мерки и разумни хора ще получим разумни резултати. Хората трябва да бъдат заедно, а не зад компютрите онлайн, в противен случай рискуваме на загубим човешката си същност“, каза още Евгений Дайнов.

Два палаткови лагера и един за каравани и кемпери са обособени отново в района на фестивала, ще има и изложба на пластики и картини от Станимир Габровски в читалището зад сцената, както и уоркшоп с Николай Табаков.

Дияна Ганева

Сн. Дияна Ганева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *