Windows 11 ще успокоява потребителите

Тъмният режим на системата ще залага на спокойствието

Windows 11 ще помага на потребителите да са по-спокойни. Това ще става чрез активирането на тъмния режим на операционната система, който няма просто да променя цветовата схема на интерфейса, съобщава MakeUseOf.

Директорът на креативните елементи в Windows Кристина Коен и главният дизайнер Диего Бака на Windows споделят в блога си в Medium, че „тъмният режим трябва да увеличи емоционалната връзка“. Освен това обаче той ще е и място на спокойствие.

„Спокойствието е много необходимо в днешния свят и често зависи на нашата способност да чувстваме, че контролираме нещата и имаме доверие“, пишат Бака и Коен. Те споделят, че тъмният режим на Windows 11 ще променя и звуците, които издава системата при различни ситуации и събития.

Пред CNBC говорител на Microsoft казва, че новите звуци са „по-меки“ и ще уведомяват потребителя, без да превземат вниманието му. Цялата звукова палитра на Windows 11 е преработена с идеята да помага за спокойствието.

Инженерите са преработили звуковете до последния детайл дори колко време продължава всяка нота. Потребителите ще могат да сменят звуковете от настройките на Windows, както досега. Компанията обаче очаква повечето хора да запазят основния звуков профил и именно затова го модернизира.

Източник: вести.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.