Очакват ни чести превалявания и захлаждане

През нощта ще бъде предимно облачно. Възможни са превалявания от слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 14 и 16 гр. За В. Търново минимална температура около 16.

В петък ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, купеста до купесто-дъждовна в следобедните часове. На отделни места е възможно да превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури ще се повишат и ще бъдат между 29 и 31 гр. За В. Търново максимална температура около 30. Атмосферното налягане ще е без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина преди обяд ще има променлива облачност. Около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на отделни места се очакват краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 22 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 15.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 35.8 гр през 2009 г., а най-ниската измерена минимална температура е 8.7 през 1980 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 38 минути и ще залезе в 19 часа и 59 минути. Фаза на Луната: четири дни след пълнолуние.

В събота преди обяд ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, купеста и купесто-дъждовна в следобедните часове. На места е възможно да превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 16 и 18 гр. Максималните температури ще бъдат между 30 и 32. Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

В неделя и понеделник, с преминаването на студен атмосферен фронт, ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността. Ще има валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа слаб вятър от северозапад. Температурите ще се понижат и минималните температури ще бъдат между 16 и 18 гр. Максималните температури ще бъдат между 25 и 27.

Във вторник ще е предимно слънчево, а в сряда и четвъртък облачността ще е променлива с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Дневните температури слабо ще се повишат, сутрешните ще се понижат и минималните температури ще бъдат между 15 и 17 гр. Максималните температури ще бъдат между 26 и 28.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще има променлива облачност. Около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 22 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 15.

В неделя и понеделник ще преобладава облачно време с развитие на мощна купеста и купесто-дъждовна облачност, от която се очакват краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от югоизток, а в понеделник от северозапад. Температурите ще се понижат и на 1200 м максималната ще бъде около 18, а на 2000 м – около 12 гр. Във вторник ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове, но само на отделни места ще превали и прегърми. В сряда и четвъртък облачността ще е променлива с развитие на мощна купеста и купесто-дъждовна облачност в късните следобедни и вечерни часове, от която се очакват краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен от северната четвърт. Температурите ще се повишат и на 1200 м максималната ще бъде около 22, а на 2000 м – около 18 гр.

Дежурен синоптик: Димитър Александров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *