Ескалатор повлече и сряза крака на дете във Велико Търново

6-ГОДИШНО МОМИЧЕНЦЕ ПОСТРАДА ПРИ СЛИЗАНЕ С ЕСКАЛАТОР В МАГАЗИН В МОЛА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, НАУЧИ „БОРБА“. Инцидентът е от неделя следобед, като сигнал за случилото се е подаден около 16:00 часа. На мястото отива екип на Спешна помощ, който транспортира детето до МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Малката пациентка е поета от дежурния екип, който установява, че момиченцето е с голяма открита рана на подбедрицата. Наложило се хирургично зашиване. Медиците преценили, че няма необходимост от хоспитализиране на детето и то е освободено за домашно лечение.

По данни на Комисията за безопасност на потребителските продукти огромна част от нараняванията при ползване на ескалатори са регистрирани при деца. Съветът към родителите е винаги да проверяват дали връзките на обувките на малчуганите са вързани, да държат наследниците си за ръка по време на ползването на съоръжението и да не позволяват седене върху парапета му.

В неделя екипът на Спешно отделение оказал помощ и на 12-годишно дете, което пък паднало от стълба.

Галина ГЕОРГИЕВА

4 thoughts on “Ескалатор повлече и сряза крака на дете във Велико Търново

 • 30.08.2021 в 16:11
  Permalink

  Сряза, поряза – дребни нюанси на думите. Важно е сензация да има. Ще си помисли някой, че детето е без крак – е нищо, като прочете статията ще разбере, че не е така.

  Отговор
 • 30.08.2021 в 16:43
  Permalink

  Молът е много вероятно да имат застраховка Отговорност към трети лица,която покрива подобни инциденти и по която с извънсъдебно споразумение(освен ако не искат дълга съдебна битка,която със сигурност ще загубят) за подобна травма ,увредените биха претендирали за една прилична сума от около 10 хиляди…поне!

  Отговор
 • 30.08.2021 в 20:07
  Permalink

  Проблемът е в липсващи зъби на т.нар. гребени, където се прибират стъпалата на ескалаторите. Там се получават опасни празнини и ако дете падне или дрехата му се влачи и се поеме, инцидентът е страшен. Няколко пъти през последните години предупреждавам охраната на мола, но до онзи ден гребени с липсващи зъби имаше почти навсякъде. Едва ли се по-скъпи от 100-тина лева, а вижте до какви страдания води подобен пропуск. Отделно собствениците ще трябва да плащат голямо обезщетение на пострадалото семейство – стотици пъти по-голямо от спестената поддръжкат на ескалаторите.

  Отговор
  • 01.09.2021 в 15:10
   Permalink

   Нормално е при такава липса да се спира ескалаторът докато се оправи. Охраната ако не друго поне това може да направи – да го спре и да следи да не се пуска до оправяне.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *