Откриха новата учебна година в Спортно училище „ Георги Живков“ във Велико Търново

Oткриха новата учебна година в Спортно училище „Георги Живков“  във Велико Търново. Традиционно учениците пристъпиха прага на школото по-рано от останалите в областта – на 01.09. 305 момичета и момчета чуха първия учебен звънец, над 70 са новоприетите ученици за тази година.  Церемонията започна с химна на Република България и химна на Европа. Директорът на училището Снежина Михова поздрави учениците и им пожела успех през новата учебна година. След това зам.кметът на Общината Снежана Данева – Иванова приветства децата и им пожела много спортни успехи. Сред официалните гости бяха също зам. кметът на община Велико Търново Георги Камарашев, зам. областният управител Габриела Шилкова, Зоя Стефанова, главен експерт в Министерство на младежта и спорта, началникът на РУО във Велико Търново инж. Розалия Личева, директорът на „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов и др. Всички те приветстваха учениците и им пожелаха успех в обучението.

 

„Скъпи ученици, уважаеми учители, приемете моите поздрави по повод откриването на новата учебна година. Не спирайте да преследвате мечтите си и да ни правите горди с успехите си“, каза в своята реч директорът Снежина Михова.

Церемонията продължи със символично запалване на олимпийския огън от един от изявените спортисти в училището и награждаване на най-изявените ученици.

Традиционно най-голяма е бройката на обучаващите се с профил „Футбол“  в школото. Голям е броят и на младежите, който не са от областта. 130 са приетите в пансиона към училището. Цялата база бе ремонтирана наскоро по проект с над 6 млн. лева за развитие на модерна, образователна инфраструктура.

 

Дияна Ганева

Сн: Дияна Ганева

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.