Забава и знание

Анимационната поредица „Маша и Мечока“ премина границата от 100 милиарда гледания в Ютюб

Анимационната поредица „Маша и Мечока“, която от десет години е налична в Ютюб, прехвърли границата от 100 милиарда гледания, предаде ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на студио „Анимакорд“.
„Руският анимационен сериал „Маша и Мечока“, продуциран от студио „Анимакорд“, отбеляза нов етап, преминавайки границата от 100 милиарда гледания в Ютюб от цял свят. През десетте години, откакто поредицата присъства в платформата, многоезичните канали нараснаха стабилно, осигурявайки на „Маша и Мечока“ огромен успех в Русия и в чужбина“, се посочва в прессъобщението.
Анимационният сериал „Маша и Мечока“ е изминал дълъг път от национален хит до глобален феномен в света на дигиталното семейно съдържание, според директорката на Ютюб в Русия Анна Данишевская.
„Това е чудесен пример за проект, който носи реални ползи за създателите на съдържание и зрителите. Чрез нашата платформа студио „Анимакорд“ направи руската анимационна индустрия много по-известна и събра деца и родители от цял свят“, казва Данишевская.
Публиката на „Маша и Мечока“ се увеличава във всички страни, отбелязват от компанията. В края на 2020 г. броят на абонатите на англоезичния канал на анимационния сериал се е удвоил и към момента е над 28 милиона.
Поредицата държи и рекорда на Гинес за най-гледан анимационен видеоклип в Ютюб благодарение на епизода „Маша плюс Каша“, който има над 4,4 милиарда гледания.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *