Общество

Директорът на Топлофикация Велико Търново с поздрав по случай деня на Съединението

По повод 136 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия инж.Александър Димитров, директорът на едно от големите дружества във Велико Търново, местната топлофикация отправи поздрав към гражданите.

 

         „Датата 06.09.1885 година е от онези дати в новата  ни история, която оставя отпечатъци и свидетлства за силата и духа на българския народ. Тази дата е символ на непримирия и несклоним пред раздялатта на отечеството български дух. Въпреки решението на Берлинския договор и Великите сили, българите със собствени сили осъществяват единението на нацията. Един народ заедно със своята политическа върхушка се противопоставя на Великите сили, въпреки рестрикциите, които го очакват и показва на света своята решителност, смелост и героизъм.

Този подвиг е важно да помним и днес. Да разказваме за него на децата си, защото само така ще съумеем да запазим българския род и духовност. Да пазим и почитаме девиза, изписан на сградата на Народното събрание „Съединението прави силата“, а силата ражда независимостта, ражда герои, легенди и национално самочувствие.

Поклон пред величието на всички, дали живота си за свободата на Отечеството!

Честит Национален празник!“

С тези думи инж.Димитров се обърна към всички българи и ги поздрави.

One thought on “Директорът на Топлофикация Велико Търново с поздрав по случай деня на Съединението

  • Последиците от обединението на Княжество България и Источна Румелия ли са високите цени на парното?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *