Раздават пенсиите в областта при засилен противоепидемичен контрол

ВЪВ ВСИЧКИ ПОЩЕНСКИ СТАНЦИИ И БАНКОВИ КЛОНОВЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА БЕЗОПАСНО РАЗДАВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ на хората от третата възраст. Засилването на противоепидемичните мерки бе обсъдено на заседание, в което участваха губернаторът инж. Георги Гугучков, зам.-шефката на Регионалната здравна инспекция д-р Красимира Петрова, директорът на Областната полиция ст. комисар Димитър Машов, началникът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Станимир Спасов и шефката на дирекция „Инспекция по труда“ – В. Търново, Невена Стефанова.
При изплащането на пенсиите ще бъде осигурена необходимата дистанция между хората, като в никакъв случай няма да се допуска струпване на лица, което е изключително рисково за предаване на инфекцията. Ще се следи за правилно поставени защитни маски, а на входовете на обектите задължително трябва да има осигурени дезинфекциращи средства.
Осъществяването на безопасна среда е от голямо значение, тъй като именно представителите на третата възраст са най-застрашени от фатален изход при евентуално разболяване от Covid-19.
В неделя инфекцията е отнела живота на четирима души, от които две жени – на 88 и 89 години, и двама мъже – на 70 и 73 години. С тях жертвите на коронавируса в региона стават общо 762.
В болница в момента са настанени 211 пациенти с ковид.
Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *