Oбщинският съвет в Лясковец отмени забраната на кметицата за провеждане на пазара в Джулюница, чака се становището на областния управител

Засега решението не е влязло в сила и поне в следващите две недели тържището няма да бъде отворено

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В ЛЯСКОВЕЦ И КМЕТИЦАТА Д-Р ИВЕЛИНА ГЕЦОВА СБЛЪСКАХА ПОЗИЦИИТЕ СИ ПО ТЕМАТА ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ТРАДИЦИОННИЯ НЕДЕЛЕН ПАЗАР В ДЖУЛЮНИЦА. На извънредно заседание на местния парламент във вторник бе отменена точката от заповедта на градоначалничката, с която се преустановява организирането на тържището за срок до 30 ноември тази година. При такива обстоятелства в срок от 14 дни областният управител трябва да излезе със становище дали решението е законно, или не. Ако губернаторът даде зелена светлина за отварянето на тържището, д-р Гецова ще обжалва решението на Общинския съвет пред Административния съд.

Местните парламентаристи се обединиха около становището, че заповедта за забрана на провеждането на тържището противоречи на тяхното решение от миналата есен, с което те са определили условията за осъществяване на пазара. Те изтъкнаха, че последната заповед на здравния министър д-р Стойчо Кацаров, с която се затягат противоепидемичните мерки у нас, няма забрана за пазари и тържища, а само конкретизиране как да функционират те. А именно – чрез осигуряване на еднопосочно движение, дистанция между търговците и посетителите и задължително носене на предпазни маски.

МЕЖДУВРЕМЕННО НЯКОИ ОТ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИТЕ СЪЗРЯХА УМИШЛЕНО БЕЗДЕЙСТВИЕ при събиране на дължимите от търговците на пазара такси в приход на общинския бюджет и със своя декларация поискаха компетентните органи да проверят кои длъжностни лица са отговорни за тази безстопанственост.

Припомняме, че новината са преустановяването на пазара разгневи земеделските производители, които останаха без възможност да реализират стоката си точно в сезона на приготвяне на зимнина. Те поискаха местната администрация да компенсира пропуснатите им ползи, защото прогнозират огромни загуби и дори фалити.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка: архив

2 thoughts on “Oбщинският съвет в Лясковец отмени забраната на кметицата за провеждане на пазара в Джулюница, чака се становището на областния управител

 • 08.09.2021 в 16:42
  Permalink

  И общинските съветници ли ще са отговорни за хората, които ще се разболеят и починат вследствие малоумното им решение? Гецова каквато и да е, е лекар! А и не е лесно да се вземат такива решения, които хем са в услуга на хората, хем самите хора не харесват, защото не са достатъчно умни!
  Публикувайте имената на подкрепилите това решение! Да се знае кои са!

  Отговор
  • 10.09.2021 в 22:30
   Permalink

   Уважаеми Партизан! Искрено ти пожелавам никога да не ти се налага да те лекува ДОКТОР ГЕЦОВА! И това е, за да не разбереш какъв лекар е тя!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *