До 15 септември великотърновци могат да получат безплатно уреди на газ и пелети

Проектът обхваща пет квартала и широкия градски център, целта е да се спрат печките на твърдо гориво

 

ДО 15 СЕПТЕМВРИ ВКЛЮЧИТЕЛНО ВЕЛИКОТЪРНОВЦИ МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ ЗА СМЯНА НА СТАРИТЕ ЗАМЪРСЯВАЩИ ПЕЧКИ НА ДЪРВА И ВЪГЛИЩА, ИНФОРМИРАТ ОТ КМЕТСТВОТО. Кампанията на Община Велико Търново обхваща пет квартала – „Варуша“ и старата градска част, „Асенов“, „Картала“, „Акация“ и „Света гора“, както и широкия градски център с районите около ПМГ „Васил Друмев“, стадион „Ивайло“, МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, Езикова гимназия, ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, ПГСАГ „Ангел Попов“, ОУ „Петко Р. Славейков“, парк „Марно поле“.

Новите отоплителни уреди са на газ или пелети и са безплатни за одобрените кандидати заедно с монтажа, премахването на старите печки и предаването им за рециклиране. Документите се приемат всеки работен в Информационния център на Община Велико Търново.

Смяната на старите отоплителни уреди на домакинствата е част от основната фаза по интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване качеството на атмосферния въздух“. Община В. Търново го реализира по програма LIFE на ЕС в партньорство с още пет общини и НПО Клуб „Икономика 2000“.

За големите квартали – „Бузлуджа“, „Зона Б“, „Колю Фичето“, „Чолаковци“ и др. Община Велико Търново подготвя нов проект, който ще бъде подаден по ОП „Околна среда“. По този начин ще могат да бъдат обхванати над 4000 домакинства, в които също да бъдат подменени старите печки с нови отоплителни уреди от различен тип.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *