Малките „болярчета“ спечелиха „София къп“

Малките футболисти на СК „Болярчета“, родени през 2013 г., спечелиха убедително футболния турнир „София къп“.

Талантливите момчета от Велико Търново изиграха пет срещи, които спечелиха категорично. Участваха 12 отбора от цялата страна, разпределени в 4 групи по три.

В групата си болярчетата надиграха ФК „Царско село“ с 13:1 и първия отбор на „Национал“ с 3:1, след което на четвъртфинала удариха „Левски“ (София) с 5:0. На полуфинала със 7:0 бе отнесен вторият тим на „Национал“, а на финала отново бе победен първият отбор на „Национал“, този път с 2:1.

За най-добър вратар беше награден Даниел Тонков, а за най-полезен играч Мартин Савчев.

„Всяко едно от децата заслужаваше да спечели индивидуална награда, защото нямаше по-добри от тях. През цялото време играха без смяна, тъй като бяха точно 7 и нямаше човек, треньор, родител, организатор или съдия, който да не отбеляза, че нашите деца са уникални, технични, издръжливи, истински футболисти и че играят като истински отбор. Това е най-важната оценка за нас като треньори и стимул клубът ни да се развива и достига нови висоти. Благодаря на родителите за подкрепата, доверието и възможността да тренирам тези прекрасни деца“, коментира треньорът на болярчетата Николай Колев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *