Водещи новиниЕленаОбщество

Производители бранят провеждането на Празника на еленския бут

РЕГИОНАЛНИЯТ СЪВЕТ ПО ТУРИЗЪМ В ЕЛЕНА ОТПРАВИ ИСКАНЕ ДО МЕСТНАТА ВЛАСТ В БАЛКАНСКОТО ГРАДЧЕ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА НАЙ-МАЩАБНИЯ ФОРУМ в населеното място – Празника на еленския бут. Неправителствената организация е входирала отворено писмо до кмета инж. Дилян Млъзев, с което призовава събитието да не се отлага въпреки тежката пандемична вълна, която залива областта. Припомняме, че преди две седмици Областният кризисен щаб за борба с коронавируса призова всички градоначалници в региона да отменят планираните мероприятия, при които се очаква струпване на много посетители.

Управителният съвет по туризъм в Елена излага като аргументи за искането си фактът, че непровеждането на празника ще доведе до отлив на посетители и ще върне в изходна точка постигнатото при организацията на мащабния форум през всички изминали години. Според членовете на организацията това ще постави началото на икономически колапс на общината и сериозен удар по инвестиционния интерес в населеното място.

„На редица места в България се провеждат подобни мероприятия със значителен брой посетители. Като засегнати най-много от ковид кризата, а в същото време без никакви облекчения на територията на община Елена, считаме, че провеждането на празника ще доведе до по-малко загуби за бизнеса в бъдещ период. Готови сме на работна среща с Вас и очакваме отговор в най-кратък срок“, гласи част от отвореното писмо.

От кметството информират, че официалната позиция на общинското ръководство ще бъде оповестена в близките дни.

По традиция мероприятието се провежда в началото на есента и привлича десетки хиляди посетители от цялата страна.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Производители бранят провеждането на Празника на еленския бут

  • ами няма как в цяла България България да са отменени събори и празници а в село Елена да се проведе. Нима празника на кокошата чорба или битака в Джулюница не са по маловажни.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *