Втори благотворителен базар организират от организационния комитет „Св. Мина”

Организационният комитет „Св. Мина“ към горнооряховския храм „Св. Три светители” отново организира благотворителен базар в навечерието на новата учебна година. Това е второто подобно събитие, а първото се проведе преди месец в деня на Успение Богородично. „Хайде на училище” са нарекли този път мероприятието си организаторите.

Вторият им базар отново ще е в двора на храма на 11 септември, събота. Ще се предлагат нови дрехи, ръчно изработени сувенири, хартиени цветя и букети, както и ученически пособия. Началото на базара ще бъде в 9 часа. „Ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки. Да бъдем здрави и добри“, призовават организаторите, които отново ще дарят събраните средства за благотворителна кауза.

2545 лева бяха събрани на първото събитие, организирано от комитет „Св. Мина”. Общността, създадена наскоро от няколко горнооряховчанки начело с презвитера Бранислава Мамучевска от храма „Св. Три светители”, тогава реши да използва средствата за ремонт на защитеното жилище на Център „Мария”.

Те си поставят за цел периодично да организират подобни благотворителни събития, с които да помагат на възрастни и семейства в нужда, както и да дават духовна подкрепа на самотни хора.

Дияна ГАНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *