Почистиха 7 нерегламентирани сметища в Дебелец

 

ТОНОВЕ РАСТИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ, ОСТАВЕНИ В БЛИЗОСТ ДО СЪДОВЕ ЗА СМЕТ, БЯХА ПРЕМАХНАТИ в Дебелец. По този начин се ликвидираха 7 нерегламентирани сметища, образувани на улиците „Христо Ботев“, „Александър Стамболийски“, „Работническа“, „Георги Раковски“, „Иван Вазов“, „Христо Смирненски“ и „Белица“. За целта бе използвана специализирана техника, с която клоните, тревите и изсъхналите храсти бяха отстранени и извозени.

От кметството в Дебелец припомнят, че всички биоразградими отпадъци в малки количества се изхвърлят в поставените контейнери за зелена маса, а в големи количества, след издаване на служебна бележка от Община Велико Търново – до регионалното депо в Шереметя.

Жителите на градчето обаче могат да си спестят разходите за транспортиране, като предадат притежаваните от тях растителни отпадъци на местната фирма „Терра Композа“ в района на бившата циглена фабрика напълно безплатно.

Жителите на общината, които бъдат установени, че изхвърлят нерегламентирано отпадъци, ще бъдат санкционирани с глоба от 100 до 1000 лева за физически лица. Санкцията набъбва до 2500 лв., когато нарушителите са юридически лица.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *