Продължава слънчевото и сухо време с приятни температури, захлаждане се очаква от неделя

През нощта времето ще бъде предимно ясно. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15 гр., в ниските места и котловинните полета с 2-3 градуса по-ниски. За В. Търново минимална температура около 12.

Във вторник ни очаква предимно слънчево и топло време с временно увеличение на облачността в следобедните часове. До обяд ще бъде почти тихо. Следобед вятърът ще е слаб до умерен от север. Максималните температури ще бъдат между 28 и 30 гр. За В. Търново максимална температура около 28. Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина до обяд времето ще бъде слънчево със сутрешни мъгли. Следобед ще се образува купеста и мощна купеста облачност, от която валежи не се очакват. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 23 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 14.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 35.6 през 1994 г., а най-ниската измерена минимална температура е 5.6 през 1985 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 57 минути и ще залезе в 19 часа и 28 минути. Фаза на Луната: седем дена преди пълнолуние.

В празничната сряда до обяд ще преобладава слънчево време. Следобед ще има купеста и мощна купеста облачност, от която в късния следобед и вечерта на отделни места се очакват валежи от краткотраен дъжд. До обяд ще духа слаб локален вятър. Следобед вятърът ще е слаб до умерен предимно от североизток. Минималните температури ще останат между 13 и 16 гр. Максималните температури ще са между 29 и 32. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

В четвъртък отново ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Температурите ще останат почти без промяна.

В петък времето ще запази характера си с повече облаци в следобедните часове. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-югозапад.

В събота до обяд ще преобладава слънчево време. В късния следобед от югозапад ще се заоблачи. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще се повишат и ще бъдат между 17 и 19 гр., а максималните ще се понижат и ще са между 27 и 29.

В неделя и понеделник облачността ще е променлива, често значителна. Вятърът ще е слаб до умерен. Температурите ще се понижат и минималните ще бъдат между 12 и 15 гр., а максималните – между 22 и 24.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда облачността ще е разкъсана, а в централните части временно значителна. Там в късните следобедни часове и вечерта се очакват краткотрайни валежи, на места придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще останат около 23 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 15. В четвъртък ще преобладава слънчево време. Вятърът ще остане слаб до умерен от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще останат около 24 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 18. В петък облачността ще е променлива. Над западните части се очакват краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен от запад-северозапад. Температурите ще останат без съществена промяна. В събота ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността. На много места все още ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се понижат и максималната на 1200 м ще бъде около 20 гр., а на 2000 м – около 16. В неделя и понеделник времето в планините ще бъде облачно с краткотрайни валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север. Температурите чувствително ще се понижат. Максималните температури на 1200 м в неделя ще бъде около 17 гр., а в понеделник ще достигне 12. Максималната температура на 2000 м в понеделник ще падне до около 5.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.