Проведоха обучение „Децата срещу климатичните промени“ в Никюп

МАЛЧУГАНИ УЧАСТВАХА В ОБУЧЕНИЕ, ПОСВЕТЕНО НА КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ, ПРОВЕЛО СЕ В НИКЮП. Тяхното внимание по екологичната тема бе приковано от хърватката Хелена Худжек, която преди известно време се засели във великотърновско село и спечели финансиране на проект, свързан с опазването на околната среда.

В събота хлапетата се забавляваха в рамките на инициативата чрез занятия в работилници с игри, занимателни научни опити, лекции и филмова прожекция. Децата рисуваха върху текстил и всеки получи ръкоделието си като подарък.

Малчуганите бяха почерпени със здравословна храна, като целта бе да се засили любопитството им към този тип хранителни продукти.

„Природата няма нужда от нас, но ние имаме нужда от нея. Поздравления за Хелена Худжек и Пенчо Пандъков, за сдружение „Балканка“, за семействата на участниците от близо и далеч. Благодарности на колегата Христо Христов от Ново село. Това събитие е с потенциал да продължи, защото се прави от хора, които знаят как се завладяват детските сърца“, сподели кметицата на Никюп Йорданка Атанасова.

Дейностите по инициативата са финансирани от Българския фонд за жените и се изпълняват със съдействието на кметството и Центъра за работа с деца и младежи в селото.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *