Дават 411 840 лв. за охрана на парк „Света гора“ във Велико Търново

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОБЯВИ ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА ОХРАНА НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПАРК В ГРАДА – „СВЕТА ГОРА“. Прогнозната стойност възлиза на 411 840 лв. с ДДС и ще осигури гардове в зоната за отдих за период от 24 месеца. Мястото е сред локациите в старата столица, ставащи чест обект на вандалски прояви, щетите от които се оценяват на десетки хиляди левове.

Охраната на обекта ще е 24-часова, като ще се осигурява от екипи от по двама души. Всеки тандем ще извършва 12-часово дежурство по изготвен график, съобразен с плана за бдене над парка. Гардовете ще са въоръжени, с което ще се гарантира още по-качественото изпълнение на услугата. При случаи на задържане на нарушители или използване на физическа сила или оръжие срещу такива, охранителите ще са длъжни да докладват за действията пред ръководителя си и органите на полицията.

Ако в парка бъдат констатирани щети и набези, спечелилият обществената поръчка трябва да ги възстанови за своя сметка. Срокът за реакция от страна на изпълнителя за обезопасяване на площадки, уреди и елементи в парка е не повече от 4 часа от установяването на нередностите, а за отстраняване на нанесените щети – до 24 часа. Охранителите ще имат ангажимент и да следят за опазването на зелените площи на парка от навлизане и паркиране на моторни превозни средства.

Оферти по обществената поръчка могат да се подават до 17 септември.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *